20 Φεβ 2011

Δικό μας χρέος, ο ΑΓΩΝΑΣ".

Συνάδελφοι 
Οι μάσκες έπεσαν! Με την τελευταία «επίσκεψη» της Τρόικας, αποκαλύφθηκαν  " και στον πιο δύσπιστο πολίτη " τα σχέδιά τους για τη διάλυση της όποιας  παραγωγικής βάσης, την εξαφάνιση κάθε «ίχνους» κοινωνικού κράτους, την άλωση της χώρας. 
Η απόφαση για εκποίηση δημόσιας Περιουσίας " ύψους 50 δις Ευρώ " είναι το κερασάκι στην τούρτα και έρχεται ως συνέχεια των « χτυπημάτων» που δεχόμαστε τον τελευταίο χρόνο και αυτών που ετοιμάζουν: 
  1. Ο Σχολικός Χάρτης αλλάζει 
  • Με την κατάργηση πολλών σχολείων και τις ακόμη περισσότερες συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων με μοναδικό κριτήριο την  εξοικονόμηση πόρων. Το σχέδιο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη  χωρίς ποτέ να κληθεί η εκπαιδευτική κοινότητα να καταθέσει τις δικές της απόψεις, απόψεις που στηρίζονται αποκλειστικά σε παιδαγωγικά κριτήρια. 
  • Η λειτουργία των Ολοήμερων σχολείων κατά τη φετινή σχολική χρονιά με τις μεγάλες ελλείψεις, κυρίως, σε ειδικότητες και σε συνδυασμό με την περαιτέρω μείωση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό (2,75% του ΑΕΠ) για το 2011, δείχνουν τι ακριβώς πρόκειται να συμβεί τα επόμενα χρόνια στο χώρο της εκπαίδευσης. 
  • Η εφαρμογή του νέου Μισθολογίου φαίνεται ότι αποτελεί την αφορμή για περαιτέρω μειώσεις στις αποδοχές μας, αφού περικόπτονται επιδόματα, ενώ η καταβολή του «κινήτρου απόδοσης» ενδέχεται να αποτελέσει το «δούρειο ίππο» για την επιβολή της αξιολόγησης – χειραγώγησης.
  •  Ο ιστορικός θεσμός της Μετεκπαίδευσης, τα διδασκαλεία, που αποτελούν για σχεδόν ένα αιώνα το μοναδικό φορέα ουσιαστικής επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών της Π.Ε., βαίνουν προς κατάργηση
  • Τα εργασιακά δικαιώματα μπαίνουν όλο και περισσότερο στην κλίνη του Προκρούστη, με την Τρόικα να απαιτεί εκ νέου αλλαγή στις συλλογικές  συμβάσεις.
  • Πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι από την ψήφιση του αντιασφαλιστικού νόμου – Λοβέρδου, στο τραπέζι «πέφτει» η νέα πρόταση για παραπέρα αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, καθώς και η μείωση των επικουρικών συντάξεων. Τα ασφαλιστικά μας Ταμεία μετατρέπονται σε Ταμεία ελάχιστων προνοιακών επιδομάτων!
  • Στο χώρο της Υγείας προωθούνται συγχωνεύσεις νοσοκομείων, ενοποιείται ο ΟΠΑ∆ με τις υπηρεσίες υγείας του ΙΚΑ με στόχο την αποχώρηση του Κράτους από τις δαπάνες περίθαλψης, την υποβάθμιση των παροχών υγειονομικήςπερίθαλψης και τη νέα οικονομική επιβάρυνση των ασφαλισμένων. 
Συναδέλφισσα, συνάδελφε 
Στο δικό τους «Μονόδρομο», αυτόν που οδηγεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση, αντιτάσσου με το δικό μας μονόδρομο: την αντίσταση στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, στο Μνημόνιο, στην Τρόικα. 
Στα χρέη και τα ελλείμματα που αυτοί δημιούργησαν, αντιτάσσου με το δικό μας ΧΡΕΟΣ: το χρέος του Αγώνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.