1 Μαρ 2011

ΠΑΣΚ εκπαιδευτικών Π.Ε: Λειτουργία των ΠΥΣΠΕ. Ο ρόλος του αιρετού εκπροσώπου.


Λειτουργία των ΠΥΣΠΕ. Ο ρόλος του αιρετού εκπροσώπου.
Με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση του αιρετού των Παρεμβάσεων στο ΠΥΣΠΕ Γ΄ Δ/νσης Αθήνας ο οποίος αναφέρει επί λέξει: «τα ΠΥΣΠΕ δεν είναι άβατο και πως πρέπει να υπάρχει ενημέρωση των εκπαιδευτικών για τις συνεδριάσεις του και για τα θέματα που συζητούνται».
Έχουμε λοιπόν να τον πληροφορήσουμε ότι ο θεσμός του αιρετού εκπροσώπου στα Υπηρεσιακά Συμβούλια είναι κατάκτηση όλων των εργαζόμενων και δεν προσφέρεται για πολιτική σπέκουλα. Άλλωστε δεν απέχουμε πολύ χρονολογικά από τότε που στα Υπηρεσιακά μας Συμβούλια προΐστατο δικαστικός αν δεν το ξέρει για να τον ενημερώσουμε.
Όλοι οι αιρετοί ανεξαρτήτως παραταξιακής προέλευσης υπηρέτησαν το θεσμό με γνώμονα τα συμφέροντα του κλάδου και των εκπαιδευτικών. Ποτέ οι αποφάσεις των Συμβουλίων δεν ήταν μυστικές, σε περιπτώσεις δε που άπτονται πειθαρχικού παραπτώματος οι συνάδελφοι παρίστανται, μπορούν μάλιστα να έχουν και νομική υποστήριξη.
Η «ορμή» με την οποία θέλει ο συγκεκριμένος αιρετός να υπηρετήσει το θεσμό υποκρύπτει υστεροβουλία, σύνδρομα καταδίωξης και άκρατο μαξιμαλισμό. Μη νομίζει ότι ως νέος «αρμαγεδών» θα ανατρέψει τα κακώς κείμενα, ούτε ότι είναι αυτός που έχει τη ρομφαία της κάθαρσης. Τον ενημερώνουμε ότι το πολύ πολύ να καταντήσει ένας νέος «μιντιακός» εισαγγελέας σαν τους τόσους άλλους.
Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι:
Γιατί ο «μεγάλος» αιρετός αποκρύπτει ότι συμφώνησε (και καλώς έπραξε, γιατί έγινε κατόπιν αίτησης του) σε απόλυση συναδέλφου;
Γιατί δεν είχε το θάρρος να καταγγείλει ο ίδιος τον προηγούμενο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας, έτσι ώστε να διερευνηθεί ο τρόπος που προσωπικά δεδομένα (κινητά τηλέφωνα) χρησιμοποιήθηκαν για άσχετους λόγους προς την υπηρεσία; Δεν είναι υποκριτικό άραγε το σκηνικό που έστησε και το επικοινωνεί σε όλους μας;
Διαβάζοντας την ανακοίνωση προσπαθούμε επιμελώς να δούμε κι εμείς που διαφώνησε ο συγκεκριμένος συνάδελφος στις αποφάσεις. Αν κάποιοι διαφωνούν για να διαφωνούν, γιατί αυτή είναι η φιλοσοφία τους ουδόλως μας ενδιαφέρει, ούτε πιστεύουμε την πλειονοψηφία του κλάδου. Μην ξεχνάμε ότι πολλές φορές οι συνεχείς καταγγελίες κρύβουν ενδόμυχες επιθυμίες άσκησης εξουσίας. Μήπως συμβαίνει αυτό;
Συνάδελφοι στην εποχή της λυμφατικής δημοκρατίας οι θεσμοί που κατακτήθηκαν με αγώνες από γενιές γενεών δεν πρέπει να τσαλακώνονται και μάλιστα από εκλεγμένους στο βωμό μικροπολιτικών επιδιώξεων. Είμαστε άλλωστε όλοι μάρτυρες της προσπάθειας που γίνεται από τους χωροφύλακες της αστικής δημοκρατίας, κυρίως στα τηλεοπτικά δελτία ότι για την ατιμωρησία στο δημόσιο ευθύνονται τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Μη συναινούμε κι εμείς στην ποινικοποίησή τους.
Εμείς ως ΠΑΣΚ εκπαιδευτικών Π.Ε το μόνο που έχουμε να πούμε ως κατακλείδα είναι ότι αναγκαστήκαμε να βγάλουμε αυτή την ανακοίνωση για να προστατέψουμε το κύρος και την αξιοπιστία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων ,γιατί έχουμε παλέψει και πονέσει για την υλοποίησή τους και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα «μουτζαχεντίν» να βγάζει «φεφτάδες» εναντίον τους με οποιαδήποτε τρόπο.
ΠΑΣΚ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Γ΄ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.