21 Απρ 2011

Μεταθέσεις µε αντικειµενικά κριτήρια


 πηγή:http://www.alfavita.gr/artro.php?id=30222

Οι εκπαιδευτικοί θα µοριοδοτούνται ανάλογα µε τον τόπο και τον χρόνο που υπηρετούν 

 
Σε 12 κατηγορίες, από τα πιο κεντρικά έως τα πλέον δυσπρόσιτα και µε δύσκολεςσυνθήκες διαβίωσης, χωρίζει τα σχολεία της χώρας το νέο σύστηµα µεταθέσεων και αποσπάσεων των εκπαιδευτικών, το οποίοέδωσε χθες προς δηµόσιαδιαβούλευση το υπουργείο Παιδείας.

Οι εκπαιδευτικοί θα µοριοδοτούνται ανάλογα µετον χρόνο κατά τον οποίο υπηρετούν στο σχολείο κάθε κατηγορίας και οι αποσπάσεις και µεταθέσεις τους θα γίνονται µε αντικειµενικό τρόπο. Αυξηµένες µονάδες θα λαµβάνουν όσοι υπηρετούν σε δυσπρόσιτα σχολεία,όσοι έχουν διδακτορικά και µεταπτυχιακά, ενώ η προφορική συνέντευξη υποβαθµίζεται λαµβάνοντας µόνο 3 µονάδες. Στις αποσπάσεις ευνοούνται σύζυγοι δικαστικών και στρατιωτικών.

Η Αννα ∆ιαµαντοπούλου δήλωσε ότι «τονέο σύστηµα που προτείνεται δίνειοριστικό τέλος στο όργιο ρουσφετιού και στις πελατειακές σχέσεις που αναπτύχθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες, µε την εµπλοκή µελών των υπηρεσιακών συµβουλίων, υπηρεσιακών παραγόντων, πολιτευτών, βουλευτών, υπουργών κ.ά.», καθώς προβλέπει συγκεκριµένα και µετρήσιµα κριτήρια.

Φέτος, µόνο στην Πρωτοβάθµια Εκπαίδευσηέχουν ζητήσει µετάθεση περισσότεροι από 25.000 εκπαιδευτικοί και σύµφωνα µε τον αιρετό εκπρόσωπο των δασκάλων ∆ηµ. Μπράτη, την Παρασκευή 29 Απριλίου, θα συνεδριάσει το ΚΥΣΠΕ (Κεντρικό Υπηρεσιακό Συµβούλιο ΠρωτοβάθµιαςΕκπαίδευσης) για να πραγµατοποιήσει τις µεταθέσεις της φετινής χρονιάς. 
Λιγότερες από πέρυσι
Ο αριθµός των µεταθέσεων αναµένεται να είναι µικρότερος από πέρυσι. Για τον αριθµό των προσλήψεων, µονίµων και αναπληρωτών, τίποτε δεν έχει καθοριστεί ακόµη.
Αυτό αναµένεται να γίνει µετά την ανακοίνωση των µεταθέσεων προς τα τέλη Ιουνίου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.