4 Απρ 2011

AΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ:Μέχρι και δύο συμβάσεις μπορούν να κάνουν οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί –ΤΟ ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ


ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
«Πράσινο φως» έδωσε ο Αρειος Πάγος στους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς να μπορούν να υπογράφου δύο διαφορετικές συμβάσεις με δύο σχολεία ,με την προϋπόθεση η κάθε μία να μην υπερβαίνει τις 11 ώρες διδασκαλίας την εβδομάδα.
"Ουδόλως προκύπτει απαγόρευση στους ωρομισθίους εκπαιδευτικούς να καταρτίζουν πλείονες της μιας συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, με περισσότερα δηλαδή σχολεία και με άθροισμα των ωρών εβδομαδιαίας απασχόλησης σε αυτά μεγαλύτερο των 11 ωρών", αναφέρει χαρακτηριστικά η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, στην οποία παράλληλα σημειώνεται: Ηη σχετική απαγόρευση κρίνεται ότι αφορά την απασχόληση σε κάθε συγκεκριμένο σχολείο, η οποία δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις 11 ώρες".
"Αν ο νόμος απαγόρευε τη σύναψη περισσότερων συμβάσεων των ωρομισθίων εκπαιδευτικών και την υπέρβαση των 11 ωρών συνολικά και για όλα τα σχολεία απασχόλησης του, θα προβλέπει τούτο ρητά, πράγμα που δεν συνέβη", τονίζεται στην απόφαση, η οποία λήφθηκε μετά από προσφυγή καθηγήτριας πιάνου (η οποία το έτος 2003 έκανε αίτηση να τοποθετηθεί στο μουσικό γυμνάσιο Αλίμου . Η αίτηση εγκρίθηκε , αλλά της ζητήθηκε να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση, ότι δεν έχει άλλη σύμβαση ωρομίσθιου καθηγητή σε άλλο σχολείο.
Επειδή ωστόσο, η συγκεκριμένη ωρομίσθια εκπαιδευτικός είχε ήδη υπογράψει σύμβαση για εξάωρη εβδομαδιαία απασχόληση με δημοτικό ολοήμερο σχολείο δεν δέχθηκε να υπογράψει την υπεύθυνη δήλωση, με αποτέλεσμα να μην γίνει δεκτή η πρόσληψή της.
Η ωρομίσθια διαμαρτυρήθηκε στο υπ.Παιδείας από το οποίο ζήτησε εγγράφως απάντηση για το εάν είναι νόμιμο , αλλά ουδέποτε έλαβε απάντηση.
Ο Αρειος Πάγος με την απόφασή του υποχρεώνει το υπ. Παιδείας να καταβάλει στην ωρομίσθια εκπαιδευτικό το ποσό των 1.879 ευρώ ως απώλεια της μισθοδοσίας της για εκείνο το σχολικό έτος (2003-04), και 500 ευρώ για την ηθική βλάβη που υπέστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.